Suoritamme omakotitalojen ja muiden kiinteistöjen ilmanvaihtokanavien puhdistuksia ja säätötöitä.

Myös uudisrakennusten ja saneerauskohteiden ilmanvaihtoon liittyvät työt kuuluvat toimenkuvaamme.

Puhdistus

silmämääräinen arviointi

Ilmanvaihtokanavan puhdistus

Ilmanvaihtokanavien desinfiointi

Ilmanvaihtokoneen moottorien toiminta, suodattimien likaisuus, tulo- ja poistoventtiilien kunto ja korvausilman esteetön tulo ilmanvaihtokoneelle arvioidaan silmämääräisesti.

Vaijerin päässä pyörivät harjat irroittavat epäpuhtaudet ja samanaikaisesti epäpuhtaudet imetään kovalla alipaineella siirtoputkea pitkin ulos rakennuksesta.

Yleensä normaalitilanteessa riittää iv-kanavien puhdistus ja säätö. Jos asiakas haluaa, tai erityistä tarvetta on, kanavat desinfioidaan puhdistuksen jälkeen.

Mikäli mahdollista, IV-koneelta tukitaan kanavat siten, että yksi kanava alipaineistetaan kerrallaan ja samalla kanava puhdistetaan mekaanisesti harjaamalla. Alipaineistaja imee kanavista irtoavan pölyn ja muut epäpuhtaudet, jotka johdetaan koneen kautta suoraan ulos. Puhdistamisesta ei siis tule sisätiloihin epäpuhtauksia.

 

Eri kokoisille kanaville käytetään eri kokoisia harjoja. Suurella kierrosnopeudella ja sopivan kokoisella harjalla taataan puhdas lopputulos.

Säätö

Ilmanvaihto toimii vain oikein säädettynä

Puhdasta ilmaa joka hetki

Mittapöytäkirja

Vain oikein säädetyissä ilmanvaihdoissa ilmavirrat kulkevat tarkoituksenmukaisella tavalla ja eri tilojen väliset painesuhteet pysyvät hallinnassa. Koska ilma valitsee aina helpoimman reitin, voi väärin säädetty ilmanvaihto aiheuttaa rakennuksen jossain osissa vedon tunnetta ja melua, samalla kun toisaalla ilma ei vaihdu lainkaan.

Tavoitteena on, että rakennuksen ilma vaihtuu kerran kahdessa tunnissa. Mittalaitteena käytetään nykyaikaista kuumalanka-anomometria, jolla päästään erittäin luotettavaan lopputulokseen.

Kanaviston puhdistuksesta ja säädöstä laaditaan mittapöytäkirja, josta selviää kaikkien tilojen huonekohtainen ilmanvaihto ja rakennuksen kokonaisilmanvaihtokerroin.

Air Systems Kajaani

Juha-Pekka Keränen

jp@airsystems.fi

0400-157568

Nuotiotie 16

87700 Kajaani

LV-tunnus 2023166-6

 

Copyright © Air Systems Kajaani, 2017